web analytics

Blog

Overstappen naar de Cloud heeft veel voordelen. De aanpak van Actabyte zorgt ervoor dat je altijd kunt blijven doorwerken en dat je overstap naar de Cloud zorgeloos is.

Overstappen naar de cloud; kan ik dan wel blijven werken
Success Stories

Overstappen naar de cloud; kan ik dan wel blijven werken?

‘De Cloud’ is vrijwel niet meer weg te denken. Elke ondernemer die voor de vernieuwing of vervanging van zijn IT-infrastructuur staat, zal ook overwegen of een overstap naar de Cloud het waard is. Daar komen best wel wat vragen bij kijken. Een veel gestelde vraag is “Kan ik wel blijven doorwerken als ik overstap naar de Cloud?” Ja, daar zorgt Actabyte voor.

Een overstap naar de Cloud heeft best wat voeten in de aarde. Alle systemen en applicaties die je nu gebruikt, moeten namelijk ook in de Cloud werken en niet geheel onbelangrijk, ook kunnen samenwerken. Daarnaast moet al je data overgezet worden en zoveel mogelijk op dezelfde manier toegankelijk blijven voor je medewerkers. Simpel ‘copy-paste’ werkt daar niet bij. En, een overstap moet er niet toe leiden dat je na afloop (tijdelijk) geen toegang hebt tot je systemen of dat jij voor de buitenwereld onbereikbaar bent.

Plannen en ontwerpen

Een zorgeloze overstap naar de cloud vereist een goed plan. Dat is dan ook het eerste wat Actabyte voor klanten doet; een plan maken. We inventariseren welke systemen en data aanwezig zijn en hoe alles gestructureerd is. Vervolgens ontwerpen we een vergelijkbare infrastructuur, gebaseerd op Microsoft 365. We ontwerpen de verschillende netwerkschijven voor admins en kijken welke systemen nog noodzakelijk zijn. Zodra het ontwerp gereed en goedgekeurd is, maken we een planning voor de overstap.

Je kunt blijven doorwerken

Met de gekozen plannen werken we naar de daadwerkelijke overstap. Actabyte bouwt de volledige nieuwe omgeving parallel naast de bestaande infrastructuur. Daardoor kun je als onderneming altijd blijven doorwerken. Als de nieuwe omgeving gereed en getest is, plannen we het moment van overstappen. Dit doen we altijd in overleg en op een moment dat het de minste impact heeft op je werkzaamheden. Onze ervaring leert dat het weekend daar erg geschikt voor is; mocht er eventueel toch een storing zijn, dan kunnen we die direct oppakken.

De overstap

Tot aan dat moment van overstappen, wordt alles zowel op de oude als op de nieuwe omgeving opgeslagen. Op het moment van overstappen zelf, synchroniseren we alles een laatste keer en kan er in de nieuwe omgeving gewerkt worden. In de oude omgeving worden geen wijzigingen meer gedaan, maar de omgeving blijft wel tijdelijk als back-up beschikbaar. Vanaf dan werk je volledig in de Cloud-omgeving. En heb je de minste impact ondervonden.

Overstappen naar de Cloud heeft veel voordelen. Maar het is geen kleine klus. Onze aanpak zorgt ervoor dat je altijd kunt blijven doorwerken en dat de overstap naar een Cloud zorgeloos mogelijk is. Wil je meer weten over de aanpak van Actabyte, of een van onze managed services? Neem dan contact op. We staan voor je klaar.