web analytics

Blog

Jezelf beveiligen tegen cybercriminelen zal nooit 100% lukken. Voor de rest is Actabyte er om je diensten zo goed mogelijk te beveiligen.

Zonder goede security ben je niets
Success Stories

Zonder goede security ben je niets

We horen en lezen er de laatste tijd weer steeds meer over: datalekken zijn aan de orde van de dag. Dat gebeurt door phishing, hacking, back-ups die worden buitgemaakt of doordat er een foutieve e-mail gestuurd wordt. Daarom is cybersecurity zo belangrijk voor ons.

Zo groot als de datalekken bij hotelketen Marriott (waarbij in 2014 van meer dan 320 miljoen klanten gegevens werden buitgemaakt) en Facebook in 2018 (gegevens van 50 miljoen gebruikers) zijn er nog niet gemeld, maar de laatste tijd horen we er wel weer meer over. Zo zijn de gegevens van 1,9 miljoen klanten van Ticketcounter buitgemaakt. Criminelen eisen €280,000.- losgeld voor de data, anders wordt alles openbaar gemaakt. Hier gaat het weliswaar om een menselijke fout, maar digitale afpersing van bedrijven komt steeds vaker voor. In de meeste gevallen wordt ransomware gebruikt om data te gijzelen. Zo ook bij een scholengemeenschap in Oost-Gelderland. Hier was zoveel data versleuteld, dat er zelfs geen lessen meer gegeven konden worden aan de kinderen.

Onmisbaar

Deze verhalen zijn waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg. Daarom is security altijd een onderdeel van onze diensten. Want een goede beveiliging is onmisbaar. Veel van de ransomware-aanvallen verlopen namelijk via phishing. Een groot deel van de malware zit bijvoorbeeld verstopt in een bijlage. Een andere mogelijkheid is dat er toegang wordt verkregen via inloggegevens. Als het gaat om het inloggen, raden wij daarom altijd multi-factor-authenticatie (MFA) aan. MFA geeft je een extra beveiliging stap, naast het invullen van je wachtwoord.

Zero-trust

E-mail blijft nog altijd de favoriete methode om gegevens te stelen; veel malware zit nog altijd verstopt in een bijlage. Voor je email hebben we ook verschillende oplossingen. Allereerst zorgen we voor een goed werkende spamfilter. Als er toch iets doorheen komt, zijn er altijd nog middelen om de malware te herkennen en te isoleren. Daarnaast bieden we nog een extra beveiligingsoptie; ‘zero-trust’. Dit is een beleid dat alle programma’s die niet expliciet zijn toegestaan, worden tegengehouden. Dat kan nog weleens voor wat uitdagingen zorgen. Daarom helpen wij je bij het inrichten van je beveiliging, zodat de meest gevaarlijke bijlagen en programma’s tegengehouden worden.

Jezelf beveiligen tegen cybercriminelen zal nooit 100% lukken. Maar je kunt wel zelf verschillende maatregelen nemen. Voor de rest is Actabyte er om je diensten zo goed mogelijk te beveiligen. Zonder een goede security ben je namelijk nergens. Daarom is het een van de belangrijkste zaken waar we klanten mee willen helpen. En dus onderdeel van onze diensten.

Wil je meer weten over hoe Actabyte de security van je werkplek en systemen regelt of hoe wij het bewustzijn bij werknemers kunnen vergroten? Neem contact op, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *