web analytics

Blog

Hoe up to date is jouw back-up?

Hoe up to date is jouw back-up?
Success Stories

Hoe up to date is jouw back-up?

Wanneer we het over cybersecurity hebben, hebben we het vooral over het tegengaan van een aanval van hackers en het voorkomen van datalekken. Maar als we heel eerlijk zijn, is er altijd een kans dat er toch een succesvolle aanval kan plaatsvinden. Dus moeten we het ook over herstel hebben: de back-up. Hoe belangrijk de back-up ook is, het is een van de meeste ‘vergeten’ onderdelen van cybersecurity. Stel jezelf maar de vraag: hoe vaak maak je zelf een back-up van je privé- of werk device? Heb je een herstelpunt ingericht – een punt waarvan je weet dat je device nog goed werkte en schoon was? Want mocht je onverhoopt worden aangevallen, dan moet je nog wel steeds bij je recente gegevens kunnen.

Opslag en back-up

Als we het met klanten hierover hebben, dan krijgen we regelmatig de reactie: “Maar dat gebeurt toch automatisch? En in de Cloud kun je toch niets kwijtraken?” Ja en nee. Het voordeel van werken in de Cloud is dat je vanaf elke willekeurige locatie of device kunt inloggen op de Cloud. En dat je eenvoudig en goedkoop opslagruimte kunt afnemen. Maar opslag is niet hetzelfde als een back-up. En niet alles blijft standaard voor altijd bewaard. Neem email: als je een mailtje in de prullenbak plaatst, dan verdwijnt hij na 30 dagen voorgoed. Dus mocht je per ongeluk een email weggegooid hebben en je hebt hem naar een tijd toch weer nodig, dan heb je een probleem. Daarnaast zijn veel bedrijven die met een eigen server werken. Daarvoor moet je zelf het back-up beleid inrichten. Wat veel mensen vergeten, is dat je (ook in de Cloud) zelf verantwoordelijk bent om een back-up te maken. Maar zoals we al eerder zeiden, denken veel mensen niet zo snel aan de back-up. Daar hebben we een oplossing voor. Actabyte biedt een Managed Back-up dienst, die we volledig onderhouden. De voordelen van deze dienst, is dat al je gegevens voor onbepaalde tijd worden bewaard.

Ieder uur een back-up

Maar misschien nog wel belangrijk; afhankelijk van wat we back-uppen, doen we dat elk uur. Servers, Cloud of jouw Microsoft 365 omgeving vragen allemaal om een net iets andere benadering voor een goede back-up. Van jouw Microsoft 365 omgeving maken we elke 8 uur een volledige back-up van je accounts én van je gegevens. En dat doen we voor elk account, maar niet allemaal tegelijk. Dus het ene account maakt een back-up om bijvoorbeeld 7.38 uur (en daarna iedere 8 uur), en van het andere account wordt om 9.56 uur (en daarna iedere 8 uur) een back-up gemaakt. Daarmee zorgen we ervoor gedeelde bestanden zo actueel mogelijk zijn. De kans dat je veel data verliest, wordt zo een stuk kleiner. De back-up is net zo belangrijk voor een goed securitybeleid als een firewall of antivirusprogramma. Maar vaak wordt de back-up vergeten. Terwijl het een belangrijke levenslijn is, als er iets misgaat. Daarom dat Actabyte zich juist ook om je back-up bekommert. Wil je meer weten over onze Managed Back-up Services? Neem dan contact met ons op.

One thought on “Hoe up to date is jouw back-up?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *