web analytics

Blog

Met onze Managed Services en de security oplossingen die Microsoft 365 en Azure bieden, kunnen wij je helpen om alle persoonsgegevens goed te beveiligen.

Hoe is jouw data beveiligd?
Success Stories

Hoe is jouw data beveiligd?

Een vraag waarop waarschijnlijk de meeste mensen geen antwoord op hebben: Hoeveel documenten met persoonsgegevens van medewerkers staan er op de computers en op het bedrijfsnetwerk in je bedrijf? En hoe goed zijn de bestanden beveiligd? Vrijwel elke HR-afdeling heeft kopieën van paspoorten van de medewerkers in hun bezit. Veel medewerkers hebben documenten op hun device waarin gebruikersnamen en wachtwoorden staan. Sommigen hebben zelfs hun creditcardgegevens opgeslagen. Een goudmijn voor criminelen. Organisaties weten vaak niet precies waar al deze bestanden staan en waarvoor ze nog nodig zijn. En dat is een risico. Er hoeft maar één persoon op het netwerk te zitten die overal toegang tot heeft, en die kan alle persoonsgegevens vinden. Nu we steeds meer in de Cloud werken, is de kans dat iemand inbreekt alleen maar groter geworden. Zo groot zelfs, dat vorig jaar er voor het eerst in één maand meer cybermisdrijven werden geregistreerd dan woninginbraken.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Als ondernemer ben overigens verplicht om goed inzicht te hebben in de persoonsgegevens die je in je bedrijf hebt opgeslagen of verwerkt. Dat is een van de voorwaarden van de AVG. Bij kleinere ondernemingen merken wij dat er weinig kennis is over de AVG en de verplichtingen die daarbij horen. Terwijl de boetes erg hoog zijn als je niet aan de AVG voldoet. Zorg daarom dat je goed in beeld hebt welke persoonsgegevens er allemaal aanwezig zijn. En nog belangrijker, hoe is je data beveiligd?

Microsoft 365 Security

Met onze Managed Services en de security oplossingen die Microsoft 365 en het Azure-platform bieden, kunnen wij je helpen om alle persoonsgegevens goed te beveiligen, zodat je ook aan de AVG voldoet. Hiermee garanderen wij dat je cybersecurity altijd up-to-date is en helpen wij met het implementeren van een goed securitybeleid voor je hele organisatie. Ook voeren we periodiek testen uit om ervoor te zorgen dat je te allen tijde zo veilig mogelijk kunt werken. Nog steeds hebben veel organisaties niet voor ogen hoeveel data en persoonsgegevens ze eigenlijk in hun bezit hebben en of ze die ook echt nodig hebben. Ook schort het nog wel eens aan de beveiliging ervan. Actabyte regelt de beveiliging van al je data en doet dat volgens alle bestaande regelgeving. Wil je meer weten over onze Managed Security Services? Kijk op onze speciale pagina, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *