web analytics

Blog

Nieuwe security oplossingen en de aankondiging van Windows 365 waren de highlights van Microsoft Inspire 2021.

Security en de Cloud; Microsoft zet grote stappen
Success Stories

Security en de Cloud; Microsoft zet grote stappen

Twee onderwerpen die IT-land momenteel beheersen zijn hybride werken (werken in de Cloud) en security. Als een van de grootste spelers zowel op het gebied van Cloudoplossingen als security, zet Microsoft daar vol op in. Tijdens hun jaarlijkse conferentie was hier dan ook veel aandacht voor. Net als de andere grote techbedrijven zoals Apple en Google, houdt ook Microsoft jaarlijks een conferentie waar het bedrijf nieuwe oplossingen presenteert en duidelijk maakt welke richt het op wil gaan. En hoewel anders dan anders omdat het volledig virtueel was, kwam Microsoft tijdens hun Inspire event ook dit jaar met een aantal belangrijke aankondigen.

Security

Uiteraard stond security hoog op de agenda. Daarom worden de securityoplossingen nog verder uitgebreid. Er komen meerdere nieuwe oplossingen op het gebied van gebruikersbeheer en de digitale transformatie beschikbaar. Hiermee kunnen IT-partners nog beter je omgeving en je gegevens beschermen, en kunnen ze toezicht houden op het veilig gebruik van andere toepassingen van Microsoft. Daarnaast werden er nieuwe, veiligere oplossingen voor multifactor autorisatie aangekondigd, zoals de zogenaamde hardware key. Net als in auto’s waarbij je de sleutel op zak moet hebben om het te kunnen openen en te starten, zo wil Microsoft dat ook voor computers gaan doen.

Klimaat

Microsoft kondigde ook aan nog meer inspanningen te gaan doen om klimaatneutraal te worden. Was al bekend dat het bedrijf in 2025 een 100% duurzame energievoorziening wil hebben, nu hebben ze daaraan toegevoegd dat alle gebruikte energie koolstofvrij moet zijn. Daarom gaat Microsoft in Nederland samen met Eneco een oplossing testen, om dit voor elkaar te krijgen.

Windows 365

Maar het meest in het oog springende nieuws was de aankondiging van Windows 365: Windows in de Cloud. Kortweg gezegd hoef je geen Windows apparaat meer te hebben om toch bij in Windows te kunnen werken. Je logt simpelweg in op de Cloud en alles is daar te vinden. Nu is het vaak zo dat je op kantoor een Windows apparaat hebt waarop je werkt en bijvoorbeeld thuis Apple. Als je de computer op kantoor afsluit en thuis door wilt gaan, heb je lang niet alle tools of gegevens bij de hand. Met Windows 365 is dat dus verleden tijd: Gebruikers kunnen al hun applicaties, tools, gegevens en instellingen vanuit de cloud naar elk apparaat streamen. Een van de voordelen is dat je altijd verder kunt gaan waar je gebleven was. Windows 365 is vanaf augustus beschikbaar. Daarom zullen we in een volgend blog dieper ingaan op de mogelijkheden en voordelen die Windows 365 biedt. Schrijf je dus in voor onze nieuwsbrief als je hier niets van wilt missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *