web analytics

Blog

Cybersecurity is meer dan technische oplossingen, ook bewustzijn en paraatheid. Actabyte verzorgt een gratis security assessment van uw cybersecurity.

Eén maatregel is geen maatregel
Success Stories

Eén maatregel is geen maatregel

Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel. Dat geldt ook voor cybersecurity. Je kunt technisch de beste oplossingen hebben maar als medewerkers zich niet bewust zijn van de gevaren, loop je alsnog een groot risico dat criminelen bij je inbreken of gegevens stelen. Daarom biedt Actabyte niet slechts één oplossing, maar een gelaagd cybersecurity pakket. Onze beveiligingsoplossingen zijn gebaseerd op drie lagen: preventie, detectie en oplossingen. Voor alle drie de lagen betekent dat we zowel technisch als organisatorisch je beveiliging optimaal inrichten. Want het een kan niet zonder het ander.

Preventie

Met preventie hebben we het zowel over de eerste technische verdedigingslagen als antispam en -phishing oplossingen. Afhankelijk van de wensen zijn daar verschillende oplossingen voor. Maar we helpen ook medewerkers bewust te maken van de gevaren die ze lopen en wat ze zelf al kunnen doen om een inbraak te voorkomen. Denk aan onder meer phishing-training en wachtwoordmanagement.

Detectie

Uiteraard is een goede detectie belangrijk. Daarvoor biedt Actabyte verschillende oplossingen die ervoor zorgen dat een eventuele dreiging snel ontdekt wordt en kan worden aangepakt. Maar ook hier zit weer een menselijk component aan. Hoe goed een anti-phishing programma ook werkt, hackers zijn altijd sneller. Daarom trainen we hierop, om een phishingmail – bijvoorbeeld een mail van een collega die vraagt om een openstaande factuur met spoed te betalen – te herkennen. Door ook hier alert op te zijn, kun je veel problemen voorkomen.

Oplossingen

Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan zorgt Actabyte voor de beste oplossingen om jouw IT weer zo snel mogelijk op de been te krijgen, onder meer met back-up oplossingen. Maar ook hier geldt weer; zonder een goed plan kom je niet ver. Daarom helpen we organisaties met het opstellen van een recoveryplan: wat te doen als de IT plat ligt, omdat er een hack is geweest of omdat niet in op kantoor kan werken? Welke uitwijkmogelijkheden zijn er en hoe kunnen we die het best inrichten? De levertijden voor verschillende hardware oplossingen is erg lang, dus is het verstandig om nu al te kijken wat je eventueel nodig hebt. Cybersecurity is meer dan alleen een technische oplossing. Het gaat ook om bewustzijn en paraatheid. Onze gelaagde cybersecurityoplossingen richten zich op al deze zaken. Wil je meer weten hoe wij jouw security aanpakken? Schrijf je in op onze nieuwsbrief of neem contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *