web analytics

Blog

Blog

De gevaren van cybercrime, hoe bescherm je je hier tegen?

Ben je wel eens gehackt geweest of is het netwerk van je organisatie platgelegd? Een vreemde e-mail met verdachte links ontvangen? Want vaak start het allemaal met een simpel mailtje en een bijlage of link die je dus maar beter niet moet openen. Cybercriminaliteit omhelst elke cyber-‘misdaad’. Van virussen, malware en phishing tot fraude van je pinpas, het lekken van data of het onmogelijk maken om je eigen gegevens in te kunnen zien. Het kan zomaar zijn dat er gedreigd wordt dat je moet gaan betalen voordat je er weer toegang tot krijgt. Cybercriminaliteit blijft aan een opmars bezig en kan gigantische gevolgen hebben voor jou en je bedrijf. De gevaren van cybercrime Het is belangrijk om deze speciale vorm van criminaliteit serieus te nemen. Denk maar aan de schade of datalekken die kunnen ontstaan bij een cyberaanval op jouw bedrijf. Denk je dat je als bedrijf geen doelwit bent? Dat is dan fout, want zowat elk bedrijf met data online is een mogelijke target. Een aanval kan dus verstrekkende gevolgen hebben. Financieel gezien kan het je veel geld gaan kosten en als bedrijf spendeer je hier natuurlijk je tijd en energie liever niet aan. Ook je imago kan een grote deuk krijgen. Er kan zelfs een juridische zaak tegen je worden gestart omdat je aansprakelijk wordt gesteld voor bijvoorbeeld gelekte, gevoelige gegevens. Zaken waar je liever niet mee te maken krijgt en waar je dus ook geen tijd aan wil besteden. Wil je de kans verkleinen om slachtoffer te worden? Lees dan onderstaande tips en neem het serieus. Hoe bescherm je je tegen cybercrime? 51 % van de kleine bedrijven geven aan geen budget te hebben voor cybersecurity en 66 % van de bedrijven is slachtoffer geworden van een cyberaanval. Hoe voorkom je nu zulke aanvallen? Het begint bij een goede voorbereiding, want voorkomen is beter dan genezen. Om veilig en met vertrouwen digitaal te werken, heb je een goede cyberbeveiliging nodig. Dit laat de kans op een cyberaanval significant dalen, waardoor jij ook met een gerust hart kunt verder werken. Wapen jezelf met goede wachtwoorden en gebruik tweestapsverificatie als extra authenticatie. Ook je software op tijd updaten is belangrijk en kan maakt het hackers beduidend lastiger. Zorg daarnaast voor een goede beveiliging van jouw device tegen virussen, malware en ransomware. Actabyte beschermt je tegen cybercrime Bij Actabyte kunnen we jouw bedrijf digitaal weerbaarder maken door je te beschermen tegen hackers, malware, virussen of andere risico’s. We leggen samen de kwetsbaarheden bloot om ze op een strategische, snelle en deskundige manier aan te pakken. Veilig digitaal ondernemen doe je dus in samenwerking met Actabyte. Met onze service op maat kun je zorgeloos de IT-diensten aan ons uitbesteden. Vul gerust onderstaand contactformulier in of bel naar +31 (0)15 20 20000.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *