web analytics

Blog

Blog

Cybersecurity als de beveiliging van je huis

Cybersecurity is nog vaak een vergeten onderwerp voor bedrijven. Een ondergeschoven kindje, terwijl het bovenaan de prioriteitenlijst zou moeten staan. Een bedrijf digitaal beveiligen kun je vergelijken met het beveiligen van een huis. Dat belang is voor iedereen logisch, maar toch zien we te vaak dat het beveiligen van dat digitale huis helemaal niet zo logisch is. En het kan ook lastig zijn. Er zijn zoveel termen, zoveel mogelijkheden en bedreigingen, je ziet door de bomen het bos niet meer. Daarom leggen we cybersecurity uit, zoals we de beveiliging van een huis ook uit zouden leggen.

Deuren en ramen dicht met firewalls

We beginnen met de eerste stap, het buiten houden van indringers. Voorkomen is immers beter dan genezen. Net zoals je een alarmsysteem installeert om inbrekers buiten de deur te houden, houdt een firewall ongewenst verkeer buiten het netwerk. Een firewall werkt als een digitale poortwachter, die alleen verkeer toestaat dat aan specifieke regels voldoet.

De belangrijkste spullen in de kluis met encryptie

Een ander belangrijk onderdeel van cybersecurity is het beschermen van jouw gegevens tegen diefstal of lekken. Dit is vergelijkbaar met het gebruiken van een kluis om de juwelen te bewaren. In de digitale wereld betekent dit dat we belangrijke documenten en gegevens vergrendelen met codes, wanneer ze worden opgeslagen of verzonden. Zogeheten encryptie.

Geef nooit de huissleutel aan vreemden

Maar een huis kan wel goed beveiligd zijn, als de voordeur altijd openstaat en het alarm nooit aan, is het een warm bad voor inbrekers. Daarom is het opleiden van medewerkers om veilig met digitale gegevens om te gaan onmisbaar. Dit is vergelijkbaar met het geven van sleutels aan huisgenoten en uitleggen hoe ze de deur op slot moeten doen. Klinkt heel logisch, maar helaas worden veel sleutels op een presenteerblaadje aangeboden aan hackers. In het geval van cybersecurity betekent dit het geven van trainingen over veilig wachtwoordbeleid, het herkennen van phishing-pogingen en het vermijden van het downloaden van malware.

Wat kan Actabyte doen voor jou?

Wij kunnen jouw huis volledig beveiligen. Dat begint bij het uitzoeken van het beste alarmsysteem en de juiste sloten tot het uitdelen van de sleutels én als waakhond rondom het pand patrouilleren. Wij bewaken het netwerk voor bedreigingen, voeren risicoanalyses uit en implementeren beveiligingsmaatregelen zoals firewalls, encryptie en gebruikersbeleid en geven trainingen aan medewerkers om hen te leren hoe ze veilig kunnen werken met digitale gegevens. Door onze diensten te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf net zo veilig is als een goed beveiligd huis.  We snappen dat je misschien nog meer wilt weten over de mogelijkheden. Of over de gevaren. Neem gerust contact met ons op, want we helpen je graag verder. Vul onderstaand contactformulier in of bel naar 015-20-20000.

    One thought on “Cybersecurity als de beveiliging van je huis”

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *