web analytics

Blog

Blog

Betere cybersecurity door het opleiden van je personeel

Een goede digitale beveiliging bestaat uit verschillende belangrijke onderdelen. We hebben eerder het belang van een firewall en encryptie aan bod laten komen. Daarnaast is het uiteraard van belang dat de aangeboden beveiligingen ook goed worden uitgevoerd. Naast een alarmsysteem en een kluis, moet je in je huis ook op de bewoners rekenen om het alarm bijvoorbeeld in te schakelen of waardevolle spullen in de kluis te plaatsen. In je bedrijf is het dus belangrijk dat je personeel goed weet om te gaan met de beveiligingsmaatregelen. Het personeel als alerte, verantwoordelijke huisbewoner Je hebt als nieuwe huiseigenaar het meest innovatieve alarmsysteem aangeschaft en een goede veilige voordeur met slot. Je woont samen met anderen en natuurlijk heb je hen ook een sleutel gegeven en weten ze hoe het alarm aan moet. Maar wat als je medebewoner hier laks mee omgaat? Hij verliest zijn sleutel, laat belangrijke documenten op tafel rondslingeren in plaats van in de kluis en bij het verlaten van het huis vergeet hij het alarm. Dan mag je nog de meest verfijnde systemen in huis hebben, een inbreker zal geen grote moeite hebben om toegang te krijgen. Wanneer je als bedrijfseigenaar nieuwe beveiligingssystemen laat installeren, is het van belang dat ook je medewerkers hier goed van op de hoogte zijn en bekwaam mee omgaan. Je kunt wachtwoorden en codes gaan gebruiken, maar medewerkers moeten hier ook veilig en op de juiste manier mee omgaan. Om je digitale gegevens echt veilig te houden, heb je naast de systemen dus ook een goed opgeleide medewerker nodig die weet hoe belangrijk beveiliging is en hoe het allemaal veilig blijft. We weten dat hackers inventief kunnen zijn en daarom moeten we met elkaar alert blijven en inzicht hebben in bijvoorbeeld phishing en malware, zodat we niet in de val trappen. Naast de geïmplementeerde systemen is de medewerker dé schakel tot cybersecurity. Met meer inzicht en het alert blijven in de digitale omgeving, zorg je ervoor dat je gewapend blijft tegen mogelijke aanvallen. Met een goede, professionele training en opleiding van je personeel ben je al een eind op weg. Net zoals je je huisgenoot er bewust kan van maken om toch iets beter op te letten en hem misschien ook tips en adviezen kunt geven om beter om te gaan met de sleutel van je voordeur en het inschakelen van het alarm. Wat kan Actabyte voor je doen? Met jarenlange ervaring staan we je bij Actabyte graag bij om je cyberbeveiliging op punt te zetten. We zorgen voor een volledige beveiliging zodat jouw netwerk beveiligd blijft tegen aanvallen. We zorgen ook voor de opleiding en training van je medewerkers zodat ze op een veilige manier kunnen omgaan met de digitale informatie binnen het bedrijf. Voor meer informatie kun je het onderstaande contactformulier invullen of ons bellen op 015-20-20000.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *