web analytics

Blog

Blog

Encryptie als kluis voor jouw documenten en gegevens

De meest gevoelige en belangrijke documenten wil je graag nog extra beveiligd zien. In een vorige blog hadden we het over een firewall als belangrijk onderdeel in je cyberbeveiliging. Een ander deel van de beveiliging voor je digitale gegevens, is encryptie. Met encryptie vergrendel je deze gegevens nog eens extra met codes. Waarbij de firewall als soort van wachter en/of alarmsysteem gezien kan worden, kunnen we encryptie vergelijken met een kluis binnenin het huis. Encryptie van gegevens Als huiseigenaar bezit je misschien juwelen of gevoelige documenten zoals een testament. Die zie je liever niet zomaar in huis rondslingeren, voor iedereen toegankelijk. Dure, belangrijke objecten ga je extra beveiligen. Je plaatst ze in een beschermde kluis, code erop en op slot. Deze kluis is dan enkel maar te openen met het juiste wachtwoord of de juiste code. Komt jouw kluis op de een of andere manier toch in de verkeerde handen terecht, dan zal die persoon er toch maar weinig aan hebben, omdat hij de code niet heeft. En zo werkt het ook met encryptie. Een gecodeerd document is na encryptie ook enkel te ‘openen’ en echt te lezen met een digitale sleutel. Alle informatie die jij liever niet aan de buitenwereld toont, kun je gaan versleutelen door middel van encryptie. Denk maar aan gevoelige informatie zoals bankgegevens, persoonlijke gegevens van cliënten of medische gegevens. Deze geef je graag een extra beveiliging voor het geval dat deze documenten lekken. Wanneer deze informatie dan toch onderschept wordt en zo in foute handen terecht komt, zorgt encryptie ervoor dat alles onleesbaar is, indien je geen toegangscode hebt. Het document lijkt dan net een rijtje cijfers zonder enige betekenis. Zoals een dief in je huis ook niet zomaar kan zien wat er in de kluis zit als hij de code niet heeft om die te openen, zorgt encryptie ervoor dat er zonder een toegangscode niet duidelijk is welke gegevens er in het document staan. Zo kun je op een veilige manier documenten versturen, een bericht uitwisselen of een online betaling doen zonder dat dit ‘gezien’ wordt, omdat de gevoelige gegevens door middel van encryptie gecodeerd zijn. Wat kan Actabyte voor jou betekenen? Houd je online data veilig met een goede cybersecurity. Bij Actabyte kunnen we jou helpen om de online beveiliging van jouw bedrijf te optimaliseren. We vertellen je graag meer over de gevaren en zorgen graag voor de beste beveiliging voor je digitale omgeving. Zo neem je geen risico en ben je beveiligd voor potentiële cybergevaren. Bel ons op 015-20-20000 of vul het onderstaande contactformulier in.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *