Actabyte is jouw betrouwbare partner op het gebied van cybersecurity.

In de steeds digitaler wordende wereld waarin we leven, is het waarborgen van de veiligheid van jouw digitale activa van cruciaal belang. Cybersecurity speelt hierbij een essentiële rol. Maar wat houdt cybersecurity eigenlijk in? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jouw organisatie beschermd is tegen de voortdurende dreiging van cyberaanvallen?

Verhoog je cyberweerbaarheid

Bij Actabyte begrijpen we de complexiteit van cyberdreigingen en bieden we geavanceerde oplossingen om jouw bedrijf te beschermen tegen deze risico’s. Ons team van experts heeft diepgaande kennis en ervaring op het gebied van cybersecurity, en we staan klaar om jouw organisatie te ondersteunen met op maat gemaakte diensten die voldoen aan jouw specifieke behoeften.

IT diensten

Wij denken met je mee!

Bij Actabyte begrijpen we de complexiteit van cyberdreigingen en bieden we geavanceerde oplossingen om jouw bedrijf te beschermen tegen deze risico’s. Ons team van experts heeft diepgaande kennis en ervaring op het gebied van cybersecurity, en we staan klaar om jouw organisatie te ondersteunen met op maat gemaakte diensten die voldoen aan jouw specifieke behoeften.

Cybersecurity is het geheel van maatregelen en processen die worden genomen om computersystemen, netwerken en gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, aanvallen, diefstal en schade. Het omvat een breed scala aan technologieën, best practices en bewustwordingsinitiatieven die bedoeld zijn om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie te waarborgen.

Actabyte-Cyber_Security_Shield

Je Cyberweerbaarheid is meer dan een technische oplossing.

Bij Actabyte geloven we dat cybersecurity niet alleen een technische kwestie is, maar ook een zaak van bewustzijn en educatie. Het is van vitaal belang om een cultuur van veiligheid te creëren binnen jouw organisatie en medewerkers op te leiden om de risico’s te herkennen en te begrijpen hoe ze zichzelf en het bedrijf kunnen beschermen tegen cyberaanvallen.

Vrijwel alle cyber security diensten onder één dak

Onze dienstverlening op het gebied van cybersecurity omvat verschillende aspecten, waaronder basis cyberhygiëne, geavanceerde cybersecurity-oplossingen, (geautomatiseerde) pentesten, NIS2-implementatie, awareness trainingen en firewalls. Of je nu een klein bedrijf of een grote onderneming bent, we hebben de expertise en het scala aan diensten om jouw cybersecurity-uitdagingen aan te pakken.

Bij Actabyte begrijpen we ook dat elke organisatie unieke behoeften heeft als het gaat om cybersecurity. Daarom werken we nauw samen met jou om een op maat gemaakte oplossing te ontwerpen die past bij jouw bedrijf en branche. Ons team van experts zal jou begeleiden bij het identificeren van kwetsbaarheden, het implementeren van de juiste beveiligingsmaatregelen en het opzetten van een effectief incidentresponsplan.

Standaarden en frameworks

NIST Framework

Het NIST Framework is een belangrijk hulpmiddel dat Actabyte gebruikt voor haar cybersecurity dienstverlening. NIST staat voor National Institute of Standards and Technology, een gerenommeerd instituut in de Verenigde Staten dat zich richt op het ontwikkelen van cybersecuritystandaarden en -richtlijnen. Het NIST Framework biedt een gestructureerde aanpak om de cybersecurityrisico’s binnen een organisatie te identificeren, te beschermen, te detecteren, te reageren en te herstellen.

Het NIST Framework bestaat uit verschillende componenten:

 1. Identificeren: Hierbij wordt er gekeken naar welke assets, systemen en gegevens jouw organisatie heeft en welke risico’s eraan verbonden zijn. Het helpt bij het vaststellen van de beveiligingsbehoeften en het begrijpen van de potentiële bedreigingen.
 2. Beschermen: Dit onderdeel richt zich op het implementeren van passende beveiligingsmaatregelen om jouw systemen en gegevens te beschermen. Het omvat onder andere het opzetten van toegangscontroles, het gebruik van sterke wachtwoorden, het versleutelen van gegevens en het regelmatig bijwerken van software.
 3. Detecteren: Het detecteren van cyberaanvallen en incidenten is essentieel om snel te kunnen reageren. Het NIST Framework bevat richtlijnen voor het implementeren van bewakings- en detectiemiddelen, zoals firewalls, intrusion detection systems en logboekregistratie.
 4. Reageren: In geval van een incident is een snelle en georganiseerde reactie cruciaal. Het NIST Framework helpt bij het ontwikkelen van een effectief incidentresponsplan, inclusief het vaststellen van verantwoordelijkheden, communicatielijnen en herstelprocedures.
 5. Herstellen: Na een incident is het belangrijk om de getroffen systemen en gegevens te herstellen en lessen te trekken uit het incident. Het NIST Framework biedt richtlijnen voor het herstellen van systemen, het uitvoeren van forensisch onderzoek en het implementeren van maatregelen om toekomstige incidenten te voorkomen.

CIS Controls:

Actabyte maakt ook gebruik van de CIS Controls (Center for Internet Security) als onderdeel van haar cybersecurity dienstverlening. De CIS Controls zijn een set van best practices die organisaties helpen om hun cybersecurityrisico’s te verminderen en te beheersen. Deze controls zijn ontwikkeld door een internationale gemeenschap van cybersecurity-experts en zijn gebaseerd op actuele dreigingen en technologieën.

De CIS Controls bestaan uit een aantal specifieke maatregelen die organisaties kunnen implementeren om hun beveiligingsniveau te verhogen. Enkele voorbeelden van CIS Controls zijn:

 1. Inventariseer en beheer actief alle hardware en software in het netwerk.
 2. Beperk en controleer de toegang tot gevoelige informatie en systemen.
 3. Regelmatig bijwerken en patchen van software en systemen.
 4. Implementeer sterke wachtwoorden en multifactor authenticatie.
 5. Monitor en registreer activiteiten in systemen en netwerken om verdachte activiteiten te detecteren.

Door het volgen van de CIS Controls kunnen organisaties de basisbeveiligingsmaatregelen implementeren die essentieel zijn om de meest voorkomende cyberaanvallen te voorkomen. De CIS Controls vormen een waardevolle aanvulling op het NIST Framework en helpen Actabyte om haar klanten een uitgebreide en effectieve cybersecuritydienstverlening te bieden.

Ook jouw Cyber Veiligheid op orde?

Met Actabyte als jouw partner op het gebied van cybersecurity kun je erop vertrouwen dat jouw digitale activa beschermd zijn. We streven ernaar om voortdurend op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in het cybersecurity-landschap, zodat we jou de best mogelijke bescherming kunnen bieden.

Laten we kennismaken!

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Actabyte jou kan helpen bij het versterken van de beveiliging van jou onderneming.

Plan rechtsboven de pagina direct een vrijblijvende kennismaking in, of vul her formulier hieronder in.

  Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.