web analytics

Blog

Blog

Dit zijn de IT-trends van 2022

Mede door de uitbraak van het COVID-19 virus zijn we massaal thuis gaan werken. Wie niet volledig thuiswerkt, maar zo nu en dan een bezoekje brengt aan kantoor, werkt vaak hybride. Maar, wat zijn precies de gevolgen hiervan geweest? Want het bedrijfsnetwerk is vaak beter beveiligd dat de IT omgeving in het huis. En dat heeft er voor gezorgd dat we veel meer te maken hebben gekregen met cyberaanvallen en datalekken. En om die reden zijn cyber- en datasecurity de belangrijkste trends van 2021 geworden. 

2021? Maar we zitten inmiddels al in het jaar 2022? Precies. Maar dat neemt niet weg dat cyber- en datasecurity nog steeds zeer belangrijke trends zijn. Goede beveiliging is goud waard. En om die reden biedt Actabyte Managed Security Services aan. Hiermee zorgen wij dat jouw cybersecurity altijd up-to-date is.  Voor 2022 zijn er weer nieuwe IT trends waar jouw bedrijf rekening mee moet houden. Daarom hebben we die speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Volledige focus op het hybride werken
Hybride werken is een van de IT trends die zich in 2022 steeds verder gaat ontwikkelen. Omdat we nu vanaf verschillende locaties werken, worden onze digitale vaardigheden alsmaar belangrijker en continue op de proef gesteld. Daarin verwacht je als werkgever een bepaalde mate van flexibiliteit van de werknemers. Je doet er als bedrijf zeer verstandig aan om alle werknemers vaardig te maken om om te kunnen gaan met de nieuwste technologie. Investeer bijvoorbeeld in cursussen of trainingen zodat jouw werknemers nog effectiever te werk kunnen gaan. 

We geven de cloud een hogere prioriteit
De cloud wordt ieder jaar relevanter. Het is daarom niet voor niets een van de belangrijkste IT trends van dit jaar. De cloud speelt zowel voor het zakelijke als het privé aspect een belangrijke rol. Tegenwoordig worden zelfs bedrijfsapplicaties vanuit de cloud gestreamd. We hebben niet meer nodig dan een muis, een toetsenbord en een stabiele internetverbinding om toegang tot het netwerk van het bedrijf te krijgen. 

Lokale wifi-verbindingen
Wat is een leven zonder WiFi? Je kan het je eigenlijk niet meer voorstellen. Zeker in de huidige tijd is een goed werkende internetverbinding cruciaal. Anders zit thuiswerken er natuurlijk niet in. En toch zijn er in Nederland verschillende plekken waar de WiFi niet goed zijn werk kan doen. Het is de bedoeling dat lokale WiFi-verbindingen hier verandering in gaan brengen. 

Leg de focus op cloud-native platforms
Cloud-native platforms vormen in 2025 95% van de basis voor technologische ontwikkelingen. In ieder geval als we kijken naar de meest recente voorspellingen. Veel organisaties maken nog gebruik van een lift and shift-migratie. Maar met cloud-native platforms wordt de mogelijkheid geboden om cloudcomputing in schaalbare as-a-service oplossingen in te zetten. Dat wordt dé datacenter van de toekomst. 

Fluïde te werk gaan
Technologische trendwatchers voorspellen dat fluïde werken een van dé IT trends voor 2022 wordt. Wat het precies betekent: dat alle werknemers vanaf een externe ruimte kunnen werken. Het is de bedoeling dat je als organisatie deze mogelijkheid aanbiedt. Door werknemers toegang te geven tot speciale kantoorpanden, bied jij als bedrijf zijnde de mogelijkheid dat werknemers bij elkaar kunnen komen om te brainstormen of juist in alle rust kunnen werken in daarvoor speciaal ingerichte kamers.

Hyperautomatisering
Hyperautomatisering beïnvloedt de dagelijkse manier van bedrijfsvoering. Het houdt eigenlijk in dat je alles automatiseert wat maar geautomatiseerd kan worden. Hierdoor verhoog je voornamelijk de tevredenheid en efficiëntie van je werknemers. Dankzij hyperautomatisering komt er einde aan verouderde software en handmatige acties. En automatiseren kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan diverse technologieën zoals AI, robotisering en business intelligence. 

Zero Trust
Cybercriminaliteit neemt de afgelopen jaren steeds meer toe. Hierdoor is het wel mogelijk dat Zero trust in populariteit stijgt. En om die reden mag Zero Trust absoluut niet in dit rijtje ontbreken. Binnen het Zero Trust concept worden alle apparaten die met een netwerk verbonden zijn, als onveilig beschouwd. Dit geldt dus ook voor alle apparaten die verbonden zijn met het bedrijfsnetwerk. Dankzij Zero Trust zorg je voor een wederzijdse authenticatie, waarbij de identiteit van de gebruiker en de integriteit van het apparaat zorgvuldig gecontroleerd worden. Pas na deze check is het apparaat bruikbaar voor de werknemer. Op die manier is het voor cybercriminelen onmogelijk om toegang tot een apparaat of netwerk te krijgen. Dit zou inmiddels voor veel bedrijven een prioriteit moeten zijn, gezien het feit dat het aantal cyberaanvallen alsmaar toeneemt.

Wil jij ook goed voorbereid zijn op de nieuwste IT ontwikkelingen in 2022? Neem dan vooral contact met ons op. Dan gaan we samen op zoek naar een passend plan dat past bij jouw bedrijf! Neem vrijblijvend contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen, door te bellen naar +31 (0)15 20 20000 of een e-mail te sturen naar info@actabyte.nl

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *