web analytics

Blog

Blog

Een goede firewall als onderdeel van je cybersecurity

In de blog over cybersecurity hebben we de term ‘firewall’ al even kort uitgelegd. De beveiliging van de digitale wereld van je bedrijf. We vergelijken het met het beveiligen van een huis. Je beschermt je huis en bijhorende belangrijke items van potentieel gevaar. Door alles op slot te doen, een alarm te zetten en spullen in een kluis te bewaren. We gaan in deze blog dieper in op de firewall, het ultieme slot voor gevaarlijke indringers. Wat is een firewall? Een huis heeft ramen en deuren. Logisch, want je moet zelf gemakkelijk naar binnen en buiten kunnen. Echter wil je natuurlijk voorkomen dat er dieven of andere indringers ook naar binnen kunnen. Je wilt dus gebruiksgemak voor jezelf met gemakkelijke toegang én de nodige bescherming van je huis en inboedel. Vertalen we dit naar de digitale wereld en alle digitale informatie van je bedrijf, dan kun je je firewall zien als een wachter of een alarm dat je instelt. Dit alarm kun je zelf specifiek instellen met een code. Hoe werkt een firewall? Als bewoner van je huis, ben je in het bezit van de code die het alarm aan- en uit kan zetten of je hebt een sleutel om de deur te openen. Met de juiste regels en stappen, kom je dus zelf nog steeds gemakkelijk binnen. Een indringer weet echter niet wat de code is om het alarm uit te zetten en heeft ook niet de juiste sleutel om de deur te openen. Of de wachter zal jou herkennen als eigenaar of bewoner van het huis en jou binnenlaten, maar een indringer of onbekende zal hij als een gevaar zien en dus buiten houden. Ramen en deuren blijven dicht en gesloten voor onbekenden en potentieel gevaar. Je huis is beveiligd én nog steeds gemakkelijk toegankelijk voor jezelf. Op eenzelfde wijze kun je je netwerk van je bedrijf beveiligen. Net zoals een alarm of wachter bij de deur, zal de firewall gevaar detecteren en houdt zo de cybercriminelen buiten. Verdacht of frauduleus verkeer krijgt geen toegang. Een firewall verifieert waar het digitaal verkeer vandaan komt, of het bekend is als beheerder of gebruiker en gaat op basis van deze informatie de toegang verlenen of ontzeggen. Zo is jouw gevoelige informatie in je netwerk veilig voor indringers en staat er met een firewall een stevige barrière tussen jouw netwerk en de buitenwereld. Wat kan Actabyte voor jou betekenen? Actabyte staat klaar om voor jouw bedrijf de juiste beveiligingen in te stellen en zo een goed alarmsysteem te implementeren. Met onze expertise en diensten zorgen we er voor dat cyberaanvallen geen kans maken. Wil je meer informatie of heb je nog vragen over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord met advies op maat voor jouw bedrijf.  Vul het onderstaande contactformulier in of bel ons op 015-20-20000.

    2 thoughts on “Een goede firewall als onderdeel van je cybersecurity”

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *